Cyklistické dresy to jeden z základní prvky výbavy každého cyklisty. Doplňují cyklistické oblečení. V mnoha situacích jsou skvělou alternativou k bundám. Zjistěte, proč byste měli vsadit na cyklistickou mikinu a na co při jejím nákupu myslet.

Cyklistické mikiny – proč se je vyplatí používat?

Cyklistika je stále populárnější. Když se vydáte na výlet na kole, stojí za to si dát pozor vhodné vybavení a profesionální oblečení. Už po pár kilometrech může obyčejný svetr nebo mikina, která není určena pro cyklistiku, způsobit znatelné nepohodlí.

Speciální cyklistické bundy je řešení, které nejen poskytne pohodlí používání ale také umožní užijte si každý kilometr, který ujedete. Tento typ cyklistického oblečení je vyroben z vysoce kvalitní syntetické tkaniny a další izolace ve formě síťoviny, fleecu nebo chmýří. Výrobci platí větruodolné panely, který chrání nejen před poryvy větru, ale i vlhkem.

Cyklistické trička jsou perfektní na podzim a v ziměa také v chladnější dny v letní a jarní sezóně. V některých situacích mohou uživateli nabídnout lepší vlastnosti a parametry než cyklistické bundy. Poskytují lepší prodyšnost, a provzdušňování. Díky tomu zaručují komfort používání na nejvyšší úrovni.

Jak vybrat dobrý cyklistický dres?

Jak najít ideální cyklistický dres? Navrhujeme, na co se při hledání tohoto prvku cyklistického oblečení zaměřit.

  •      Vyplatí se na to vsadit vysoce kvalitní syntetické materiály. Pokud si oblékneme další vrstvu oblečení, bude nám sice tepleji, ale tělo se začne více potit. Nošení při intenzivní jízdě na kole prodyšný cyklistický dres poskytne pohodlí. Není nic horšího než mokré oblečení přilepené na těle. To se někdy stává, když oblečení nepřizpůsobíme povětrnostním podmínkám a přes tričko oblékneme bundu. Cyklistické dresy vyrobené ze syntetických materiálů rychleji schnou což je další výhoda např. při vícedenních cyklistických výletech.
  •      To je také důležité tloušťka materiálu a oteplování mikiny. Výrobci nabízejí oba modely vyrobené z tenkých materiálů, Co tlustší které jsou ideální pro chladné dny. Zvýšit tepelný komfort Je to možné díky použití mikiny s tzv s vlasem nebo s vrstvou rouna.
  •      Modely mikin mají typické cyklistický střih. Jsou trochu vzadu prodloužený. Jsou také aktivem šrámy na rukávech a dole. Díky tomu se pod mikinu nedostane studený vzduch.
  •      kapsy – je dalším prvkem, který stojí za pozornost. Vyplatí se mít kapsy na přední straně, které se zapínají na expresní zip. Některé modely jsou navíc vybaveny speciálními kapsami na zadní straně.
  •      Problém je také důležitý bezpečnost, takže se vyplatí vybrat si model s reflektory. Reflexní prvky nás dokonale zviditelní na silnici – a to i na velkou vzdálenost.

Vhodně zvolená mikina pro nás nebude nijak hrozná. Je dobré mít dva cyklistické dresy – tenký a silnější, které lze nosit s přihlédnutím k venkovním podmínkám.

Podívejte se na nejprodávanější cyklistické dresy

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.