Jak se oblékat v závislosti na ročním období jít běhat. Náš krátký průvodce výběrem běžeckého oblečení.

Běh je stále oblíbenější mezi širší skupinou uživatelů. Nevyžaduje žádné speciální dovednosti ani další vybavení. Při rozhodování o běhu se vyplatí věnovat pozornost nejen obuvi, ale i celému outfitu pro běžce. Navrhujeme, jak se oblékat při běhu.

Oblečení pro běžce – na co si dát pozor?

Při výběru oblečení pro běžce je třeba věnovat zvláštní pozornost roční období. Vyrábí se většina modelů sportovního oblečení vyrobeno z odolného, ​​elastického a umožňujícího pokožce dýchat. Běžci se vědomě vzdávají přírodních vláken a vybírají syntetické materiály, které jsou považovány za funkčnější.

Sportovní oblečení by mělo mít ty správné vlastnosti, aby dobře fungovalo při intenzivním tréninku. Mluvíme zde mimo jiné o stupeň absorpce vody. Přírodní materiály jako bavlna absorbují pot. Mokré oblečení se začne odpařovat a odvádí teplo od pokožky. Stačí malý vítr, aby takový běh skončil nachlazením. Mokrý materiál navíc může přispívat ke vzniku nepříjemných oděrek.

Proto je lepší se rozhodnout pro polyesterové oblečení. Jejich výhoda je v tom kůže může volně dýchat, apřebytečná vlhkost je účinně odstraněna. Oblečení by mělo být také vhodné těsný. To přispívá ke stimulaci krevního oběhu ve svalech a zajištění správného okysličení, které snižuje riziko mikroúrazů a opruzenin.

Za zmínku také stojí, že na běhání byste měli nosit lehčí oblečení než na kolo. Běžec díky vyšší tepové frekvenci při běhu generuje více tepla. Nižší rychlost ji navíc činí odolnější např. na vítr jako chladicí faktor.

Jaké oblečení pro běžce na léto?

Je to základní letní outfit košile a šortky. Kvůli vysokým teplotám dávají běžci přednost košilím bez rukávů. Taková kombinace zabraňuje nadměrnému přehřívání organismu zejména pro tvrdší tréninky a delší běhy. Jak již bylo zmíněno, oblečení by mělo být vyrobeno vyrobeno ze syntetických materiálů se systémem odvodu vlhkosti.

Navíc se vyplatí vybavit se Pokrývka hlavy nejlépe s čepicí. Díky tomu bude běžec chráněn před nadměrným slunečním zářením, přehřátím a tím - bolestí hlavy.

Jaký outfit pro běžce na chladnější dny?

S příchodem podzimu musí běžci počítat se změnou povětrnostních podmínek. Je to také nutné přizpůsobení oblečení počasí. Mnoho lidí od běhání odrazuje, když vidí, jak klesají teplotní pruhy. Správně zvolené oblečení vám přitom umožní užít si běh i v náročnějších povětrnostních podmínkách.

V chladnějších dnech se vyplatí obléct si dvě až tři vrstvy oblečení. Je to základní vrstva polyesterová košile – pravidelné nebo termoaktivní. Může to být další vrstva softshellová mikina která vás udrží v teple a odvádí přebytečnou vlhkost.

Může to být poslední vrstva bunda z prodyšného materiálu nebo bunda do deště je však třeba mít na paměti, že běžec generuje velké množství vodní páry, kterou nepromokavý materiál nemusí účinně odvádět. Tělo se tak potí a snáze se nachladí. Na deštivé dny se proto vyplatí nechat typickou bundu do deště. Navíc je dobré se vybavit baseballová čepice která ochrání obličej před navlhnutím.

Dole jim bude dobře těsné běžecké kalhoty a teplejší legíny, a vyšší ponožky. Lidé s menší tolerancí vůči chladu se mohou také rozhodnout pro lehké rukavice.

Jaký běžecký outfit na zimu?

Zimní běh má mnoho výhod. Je to především skvělý způsob, jak zlepšit sílu, vytrvalost a aerobní vytrvalost.

Oděv nošený přes vršek by se měl skládat z ze tří vrstev. je základní polyesterové, termoaktivní tričko - nejlépe s dlouhým rukávem. Druhá vrstva je mikina, která poskytuje teplo a odvádí přebytečnou vlhkost. Poslední vrstva má chránit před srážkami a studeným větrem.

Nejlépe dole zateplené kalhoty aspeciální teplé běžecké legíny. Doporučuje se používat delší ponožky která bude chránit Achillovu šlachu.

V zimě na to nezapomínejte pokrývky hlavy. V závislosti na preferencích běžce může být Čepice apásek do uší. Jsou povinným prvkem rukavice z fleecu nebo látky s membránou.

Běh je jednou z nejjednodušších forem fyzické aktivity. Volí ji stále více lidí bez ohledu na věk či pohlaví. Vyplatí se vybrat oblečení, které poskytne dostatečnou ochranu před povětrnostními vlivy – v létě i v zimě. Oblečení v šatníku běžce by mělo být pestré a poskytovat náležitou ochranu v každém ročním období.

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.