Za oknem je příjemně sluníčko a teploty dosahují 30 stupňů – jedním slovem léto je v plném proudu!

Za oknem je příjemně sluníčko a teploty dosahují 30 stupňů – jedním slovem léto je v plném proudu! To je čas, kdy nezbývá nic jiného než nasednout na kolo a vydat se do modré dálky. Ostatně na takové podmínky čekáme celý rok. Pak je tu dilema – co si vzít na výlet na kole, aby nás netrápilo vedro. Nezáleží na tom, zda se chystáte na horskou nebo silniční vyjížďku nebo jste příznivci MTB – outfit by vás rozhodně neměl omezovat. Dnes vám poradíme, jaké prvky cyklistického šatníku budou v létě fungovat nejlépe.

Cyklistické oblečení na léto – jaký materiál zvolit?

Základem pro dotvoření outfitu by měl být především materiál, ze kterého je vyroben cyklistické oblečení. Měly by to být prodyšné látky, které propouštějí vzduch, takže i když se při řízení zpotíte, nebude to nepříjemné. Běžné oblečení, které nosíte každý den, může jednou za čas fungovat, ale pokud plánujete pravidelné výlety, vyplatí se pořídit si profesionálnější kusy oblečení.

Cyklistický dres – co nosit v létě?

Nejlépe to funguje v létě lehký cyklistický dres, z tenké a vzdušné tkaniny. Perfektní trička na kolo jsou ušity ze syntetického materiálu (nejčastěji polyamid, polyester nebo elastan), jehož hlavním úkolem je odvádět vlhkost ven. To je důležité zejména v horkých dnech, kdy se více potíme. Promočený materiál, který se lepí na tělo, může být velmi nepříjemný. Profesionální trička na kolo mnohem rychleji schnou a poskytují větší jízdní komfort.

Zadní část cyklistického dresu ROGELLI model BLOCK ze síťované (síťované) struktury zajistí optimální proudění vzduchu v horkých dnech.

Nějaký cyklistické dresy jsou vyrobeny ze speciálních materiálů, které navíc chrání naši pokožku před škodlivým UV zářením, což ocení zejména lidé, kteří hodlají trávit dlouhé hodiny na slunci. V horkých dnech se skvěle hodí trička se síťovinou, díky které je odvětrávání ještě lepší.

Investice do nového cyklistický dres, Za pozornost stojí i drobné detaily, které jízdu ještě zpříjemní. Cyklisté oceňují především modely s prodlouženými zády, díky kterým dres drží na svém místě a nehýbe se.

Příklady pánských a dámských cyklo triček.

Cyklistické šortky na léto

Cyklistické šortky je nejdůležitějším prvkem šatníku každého cyklisty. Právě díky nim jsou naše jízdy pohodlné i při dlouhém trvání. Vybíráme si samozřejmě léto cyklistické šortky. A především ty z tenkého materiálu odvádějícího vlhkost.

Kraťasy s náprsenkou KAYMAQ model KYB-0012. Svršek ze síťoviny, pohodlná podložka pro dálkovou cyklistiku italské výroby.

V sortimentu prodejen najdete obě verze bez podvazků, Co na bryndácích. Je to vaše rozhodnutí, který model je pro vás pohodlnější, pokud však plánujete nákup svých prvních cyklistické šortky, doporučujeme zvolit model se šlemi. Jsou pohodlnější, při jízdě nekloužou a nestlačují břicho, což se bude hodit při delších vyjížďkách. Pokud nemáte rádi těsné kování šortky na kolo, můžete si vybrat sami mtb kraťasy na kolo jehož volnější střih vám poskytne větší volnost pohybu. Bez ohledu na to, jaký typ šortek si pro sebe vyberete, klíčová je vložka, která zabraňuje tření a jemně tlumí. Zejména v létě dbejte na to, aby stélka měla antibakteriální a ventilační vlastnosti.

Vhodné spodní prádlo – nutnost každého cyklisty

Prvek, který ve vašem šatníku rozhodně nesmí chybět je cyklistická tepelná vyrážka. Při výběru modelu pro sebe vybírejte takový, který dobře padne na vaše tělo a na žádném místě netlačí. Za pozornost stojí především bezešvé spodní prádlo, díky kterému ani při intenzivní námaze nevzniknou bolestivé odřeniny.

Ultralehká a vzdušná cyklistická bunda značky KAYMAQ

Přestože je pro některé lidi oblékat si v létě vrstvu navíc naprostý nesmysl, vyplatí se vědět, že termoaktivní prádlo je použitelné nejen v zimě. Horká vyrážka na kole v letní verzi je navržena tak, aby odváděla pot a nechala naši pokožku déle suchou. V létě volíme modely z lehkého ažurového materiálu, díky kterému se nebudeme přehřívat. Takové tričko by nám mělo dobře sedět na těle a ladit se zbytkem těla cyklistické oblečení. Při měření cyklistického prádla se vyplatí zkontrolovat, zda dobře sedí pod košile, které již máte.

Nohy a ruce – co nosit v létě?

Cyklistické ponožky – jaké vybrat?

V létě, kdy se více potíme, naši oblečení na kolo by měl být spojencem, ne nepřítelem. U ponožek tomu není jinak. Obvykle ponožky, ve které nosíte každý den, se může při výletech na kole rychle stát nepříjemností.

Na kole obléci ponožkyvyrobeno z prodyšného materiálu odvádějícího vlhkost, např. polyamidu. Měly by být také tenké a vzdušné. Nikdy si nekupujte ponožky z akrylu, ve kterých se vám bude i vařit noha! Perfektní cyklistické ponožky měly by být zesíleny kolem prstů a pat a měly by mít dobré lemy, díky čemuž cyklistické ponožky nesklouzne to. Na léto vybírejte takové, jejichž svršek a prvky přečnívající přes boty byly tenké a vzdušné.

Cyklistické rukavice na léto

Rukavice na kolo To je nutností zejména v teplých dnech - pak je opravdu snadné se odřenit. Vyberte si modely s ventilací, vyrobené z tenkého materiálu. Abyste se cítili pohodlně, nasaďte si rukavice, které vám dobře padnou na ruce. Cyklistické rukavice měly by mít také prvky ve vnitřní části, které zlepší přilnavost volantu, díky čemuž se budete cítit stabilně a bezpečně. Na léto samozřejmě volíme rukavice bez prstů.

Co nosit v létě pod helmou?

Vysoké letní teploty nás nutí nosit co nejméně, ale někdy méně není lepší. To je případ pokrývky hlavy. I v létě se vyplatí zvážit další vrstvu pod helmu. A tady to bude fungovat skvěle šátek na cyklistickou helmu, který ochrání vaši hlavu před sluncem a také částečně odstraní pocit nepohodlí spojený s pocením hlavy. Je dobré si pořídit šátek z tenkého a prodyšného materiálu. Kvalitní výrobek odvede část potu, takže jízda i při vysokých teplotách bude mnohem pohodlnější.

Při hledání oblečení pro sebe se zaměřte především na kvalitu, nikoli kvantitu. Pamatujte, že oblečení z neprodyšného, ​​levného materiálu může váš výlet rychle proměnit v noční můru. Někdy je lepší investovat do prvků, které skutečně zlepší komfort vaší jízdy a díky kterým se už nikdy nebudete chtít vrátit k obyčejným bavlněným tričkům nebo kraťasům.



přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.