Plánujete trochu delší výlet? Nebo se možná naopak chystáte vyrazit na vícedenní výpravu do neznáma? Podívejte se, co je Bikepacking.

Plánujete trochu delší výlet? Nebo se možná naopak chystáte vyrazit na vícedenní výpravu do neznáma? Popravdě v obou případech si s sebou nejspíš chcete vzít potřebné věci, otázka zní – jak je s sebou zabalit, aby vám při obdivování okolní krajiny nepřekážely v pohodlí jízdy?

V závislosti na tom, kolik věcí si musíte zabalit, než vyrazíte na cestu, budou některé možnosti balení zavazadel vhodnější než jiné. My v MikeSPORTu Bikepacking velmi oceňujeme jako skvělý kompromis mezi slušnou nosností a ergonomií tohoto řešení.

Ergonomické řešení

Velmi zajímavou možností jsou například brašny na řídítka bikepacking dostupné v našem obchodě, T-TBP-FL2B od firmy Topeak. Kapacita 8 litrů upevněná v tomto místě kola je velmi dobrým řešením pro sbalení relativně lehkých a rozměrných věcí, jako je spacák nebo stan.

Rozměry: (33 x 28,7 x 5 cm / 50 x 15 x 15 cm) vám poskytnou spoustu prostoru pro předvedení při ukládání nákladu do brašny, jejíž voděodolný materiál je zárukou pohodlí na trase a prostornosti, kterou snadno vejde potřebné předměty, jako je stan nebo spací pytel.

Nezapomeňte používat 5 kg nosnost řidítek rozumně, abyste své kolo nepřetížili. Nezapomeňte také na správné rozložení hmotnosti vašich zásilek, to vše tak, aby nerušilo řízení. Důležitý je i způsob uchycení „přednakladače“, pokud je příliš lehce připevněn pod volantem, může se na nerovnostech „houpat“, což způsobí případné komplikace na silnici – doporučujeme před nastavením zkontrolovat upevnění každé tašky vypnuto.

 Za pozornost stojí i další vlastnosti brašny na řídítka od Topeak:

  • Materiál je polyethylen/EVA/PU s protiskluzovou texturou,
  • Pouzdro je odolné, voděodolné a odolné proti skvrnám,
  • Pohodlná montáž -> odolné gumové podložky a popruhy s přezkami pro rychlé sejmutí,
  • Záruka 24 měsíců.

bikepacking-trip

Proč bikepacking?

Možná se divíte, proč vám obyčejný batoh nestačí, proč potřebujete takový výdaj související bikepacking? Na jednu stranu rozumíme vašim námitkám, koneckonců naše vášeň – cyklistika nám umožňuje přesunout se do neznáma bez mimořádných příprav a načerpat ducha dobrodružství na maximum. Na druhou stranu, naplánovat si někdy pár kroků dopředu a mít ty správné nástroje dokáže zázraky... třeba kdy?

Představte si, že se chcete vydat na téměř 200kilometrový výlet krásnými, mírně náročnými oblastmi s krásnou krajinou. Cestou budete trávit noci v ubytování, takže nebudete potřebovat mnoho zavazadel, ale pár nezbytností budete potřebovat.

Uplyne první hodina, druhá ... a dokonce i třetí nebo čtvrtá a vaše cesta je neuvěřitelným potěšením, prakticky bez skutečného nepohodlí. Vždyť jedete dál ... a batoh na zádech začíná vážit víc a víc. S každou minutou je to čím dál tím větší nepříjemnost a vy prostě chcete jít napřed s nezbytnými zavazadly a užívat si života.

V takových situacích doporučujeme spojit svobodnou povahu dobrodružného ducha s nezbytnými přípravami zaměřenými na metodu bikepackingu.

 "Pod sedlem a na silnici!"

Tak jako se do našeho návrhu brašny pod volant „vejde“ 8 litrů, nejlépe relativně lehkých věcí, tak náš druhý návrh pojme 10 litrů. Sedlová brašna AS-013 od Rockbros Je odolný a polyester s TPU zátěrem je voděodolný podle standardu IPX7. Sada obsahuje také pěnové podložky pod sedlovku pro ochranu rámu před otevřením ve dvou velikostech (aero a regular).

Charakteristický:

  • Odolný, voděodolný materiál v souladu se standardem IPX7,
  • svařované švy,
  • vyztužený interiér,
  • pevné zapínání na suchý zip a přezky,
  • reflexní prvky,
  • rolovaný suchý zip + zapínání na přezku,
  • stahovák pro připevnění dalšího zavazadla nebo láhve s vodou.



Místo pod sedlem by také nemělo být přetěžováno, ale zde si můžeme dovolit o něco více než u ‚přednakladače‘. Můžeme se do toho zabalit termoaktivní kalhoty, cyklistické dresy, cyklistické brýle, nebo jiné položky podobné nebo o něco větší hmotnosti dle vašeho výběru. Chceme se s vámi podělit o náš sedlový protip s obsahem "těžké předměty na dno!". Je velmi důležité zachovat maximální ovladatelnost vašeho kola a bude to možné, když správně rozložíme vyvážení nákladu v kufru.

Návrh od Rockbros je také dobrým řešením, když naše kolo (např. štěrkový typ) nemá nosič, který je vhodný pro přenášení věcí nebo k němu připevnit tašky.

“Nadcházející expedice”

Doufáme, že jsme vám trochu přiblížili výhody řešení brašen namontovaných na řídítka nebo pod sedlo. na naší prodejně MikeSPORT.cz najdete solidní návrhy, které stojí za to vážně zvážit. Jaro se blíží a s ním i první výlety.

Věříme, že naše návrhy jsou odpovědí na vaše potřeby být náležitě připraveni na výpravu s duchem dobrodružného cestovatele. Náš Bikepacki jsou pevné brašny, do kterých se vejde spousta potřebných věcí, aniž bychom si museli brát batoh, který tíží naše záda a ramena.

Pokud si stejně jako my ceníte svobody a cestování podle svých představ, brzy to zjistíte Bikepacky! Hodně štěstí na cestě!

Vybrané produkty ze sekce Cyklistické brašny

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.