Praní termoaktivního oblečení je jiné než péče o běžné oblečení. Je vyroben ze speciálních materiálů, které vyžadují správnou údržbu.

Praní termoaktivního prádla se liší od péče o běžné oblečení. Je vyroben ze speciálních materiálů, které vyžadují správnou údržbu. Termoaktivní oblečení by se mělo prát ručně pomocí speciálních pracích prostředků, které oděv šetrně očistí od nečistot a zachovají jeho jedinečné termoaktivní vlastnosti.

Znalost základních principů péče o termoaktivní oděvy a jejich dodržování vám umožní užívat si vynikající kvalitu sportovního oblečení po dlouhou dobu.

Jak se termoaktivní oblečení liší od běžného oblečení?

Termoaktivní oblečení se vyrábí s speciální materiály které mají řadu vlastností užitečných pro aktivní lidi. Bývají vyrobeny ze syntetických vláken (polyester, polyamid a elastan), přírodních vláken (vlna merino) nebo jejich kombinací a mají dvojí funkci – mají za úkol odvádět přebytečnou vlhkost (pot) od pokožky a poskytovat tepelnou izolaci. Aby bylo možné tyto vlastnosti zachovat déle než při prvním praní, mělo by se o termoaktivní oblečení správně pečovat.

To stojí za zmínku oblečení termoaktivní patří umýt tak často, jak je potřeba. Není pravda, že příliš časté praní těchto druhů oblečení poškozuje jejich vlastnosti. Naopak -pravidelné čištění termoaktivního oblečení zajišťuje, že správně plní svou roli.

Tuk z potu na povrchu látky může ucpávat póry oděvu a tím méně odvádět vlhkost. Sůl na druhou stranu dokáže zadržet vodu a udržet oblečení déle vlhké. Pravidelné praní termoaktivního oblečení laskavosti také hygiena i zdraví, a správně provedené vám umožní užívat si vynikající kvalitu oblečení po dlouhou dobu.

Jak prát termoaktivní oblečení? Stačí běžný prací prášek nebo tekutina?

Než začneme s údržbou termoaktivního oblečení, měli bychom si přečíst etiketu i doporučení výrobce ohledně mytí.

rezolutní většina oblečení termoaktivní praní v pračce se nedoporučuje. Tento zákaz má jednoduchý důvod – termoaktivní oblečení je vyrobeno ze syntetických vláken, která se pod vlivem vysoké teploty mohou zničit. Pokud nám tedy záleží na odolnosti sportovního oblečení, vyplatí se jej prát ručně ve vlažné vodě o teplotě 30-40 stupňů C.

Termoaktivní oblečení by se také nemělo prát „obyčejnými“ pracími prostředky které používáme k čištění každodenního oblečení. Většina z nich obsahuje silné prací látky, které mohou poškodit jemná vlákna termoaktivního oblečení a připravit ho tak o jeho jedinečné vlastnosti.

Místo toho, stojí za to sáhnout speciální kapaliny pro praní termoaktivních oděvů které termoaktivní oděvy nejen dokonale vyčistí od nečistot, ale také se postarají o dobrý stav jejich tkanin.

Prohlédněte si naše mycí a impregnační prostředky:

Při péči o termoaktivní oblečení je také velmi důležité jeho správné sušení. Po navlhčení oblečení vyvěste na teplé, suché a větrané místo. K tomuto účelu byste však neměli používat radiátor, protože teplo, které vytváří, může přispět ke zničení materiálu. Ze stejného důvodu by se nemělo žehlit termoaktivní oblečení – vlivem vysoké teploty žehličky se syntetická vlákna srazí a prasknou.



přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.