V dnešní době, kdy stále více lidí volí jako dopravní prostředek kolo, je důležité mít na kolo to správné oblečení…

... které nám zajistí komfort, funkčnost a především bezpečnost při jízdě. V tomto článku si představíme různé druhy: dámské cyklistické oblečení a pánské cyklistické oblečení a také návod, jak vybrat to nejlepší cyklistické oblečení pro mě.

Cyklistické oblečení – co by mělo mít dobré cyklistické oblečení?

100% odzież

Bezpečnostní

Nejdůležitější vlastnost dobra cyklistické oblečení je tam bezpečnost. Měl by mít odpovídající odrazky, které nás na silnici zviditelní i za tmy. Kromě toho se vyplatí dávat pozor na přítomnost chráničů, například na loktech, kolenou nebo ramenech, které nás ochrání při případném pádu.

Pohodlí

Další důležitou vlastností je pohodlí. Dobré cyklistické oblečení měla by být vyrobena z pružných, prodyšných materiálů, které zajistí pohodlí při jízdě. Za pozornost stojí také přítomnost speciálních vložek, například v oblasti rozkroku, které zabraňují oděrkám a nepohodlí při jízdě.

Funkčnost

Poslední dobrá věc cyklistické oblečení je funkčnost. Měl by mít odpovídající kapsy, kam si můžete uložit drobnosti, jako je telefon, klíče nebo peněženka. Kromě toho stojí za pozornost přítomnost speciálních vložek, například v oblasti palce, které usnadňují používání telefonu nebo navigace za jízdy.

Rogelli odzież

Druhy cyklistického oblečení

Na trhu jsou k dispozici různé typy cyklistického oblečení, které lze přizpůsobit individuálním potřebám a preferencím. Níže jsou uvedeny některé základní typy cyklistického oblečení:

  1. Cyklistické dresy - vyrobeno z pružných a prodyšných materiálů, poskytuje pohodlí při jízdě. Mají také kapsy, kam si můžete uložit drobnosti.
  2. Šortky i cyklistické šortky - vybavené speciálními vložkami, které zajišťují pohodlí při jízdě. Vyrobeno z pružných a prodyšných materiálů.
  3. Cyklistické dresy - poskytují pohodlí a svobodu pohybu v chladných podmínkách a mají také kapsy na drobnosti. Mohou být jednodílné nebo dvoudílné.
  4. Cyklistické bundy - chrání před větrem, deštěm a chladem. Vyrobeny z voděodolných a prodyšných materiálů, mají navíc další reflexní prvky, které zvyšují bezpečnost při jízdě ve tmě.
  5. Cyklistické kalhoty - poskytují ochranu proti chladu, větru a vlhkosti, jsou vyrobeny z materiálů s vysokou tepelnou izolací.
  6. Cyklistické rukavice - chrání před oděrkami a zajišťuje bezpečné uchopení řídítek jízdního kola. Zimní cyklistické rukavice navíc poskytují dostatečnou tepelnou izolaci při nízkých teplotách.
  7. Cyklistické brýle - chrání oči před větrem, prachem a hmyzem a také poskytují ochranu před škodlivými UV paprsky. Můžete si vybrat mezi cyklistické brýle s vyměnitelnými skly, fotochromatické brýle, cyklistické brýle s korekční vložkou.
  8. Cyklistické návleky na boty - chraňte naši cyklistickou obuv před vodou, blátem a chladem. Doporučeno zejména v přechodném a zimním období.
  9. Dámské cyklistické oblečení: specifičnost a rozmanitost Ženy, které se věnují cyklistice, mají na výběr také mnoho druhů dámského cyklistického oblečení, které je přizpůsobeno jejich potřebám. Mezi dostupnými produkty najdete speciální dámské cyklistické dresy, cyklistické šortky s gelovou vložkou, nebo rukavice s gelovými vložkami. Ženy si mohou vybrat i cyklistické oblečení s přídavnými ventilačními vložkami, které jim zajistí dostatečné proudění vzduchu v horkých dnech při jízdě.
  10. Pánské cyklistické oblečení: přizpůsobeno potřebám mužů. Široký výběr cyklistického oblečení mají i muži. Mezi dostupnými produkty najdeme speciální cyklistická trička s krátkým či dlouhým rukávem, cyklistické šortky s vycpávkou, ale i cyklistické bundy a vesty, které poskytnou dostatečnou ochranu před větrem a deštěm. Pro lidi, kteří jezdí na kole v náročných podmínkách, nabízejí výrobci také cyklistické oblečení s reflexními vložkami, které zlepší viditelnost na silnici, a membránou, která poskytuje ochranu před nízkými teplotami.

Ochraniaczne na buty rowerowe

Shrnutí: jak vybrat správné cyklistické oblečení? Při výběru cyklistického oblečení byste měli dbát na jeho funkčnost a přizpůsobení individuálním potřebám. Důležité je vybírat výrobky z kvalitních materiálů, které poskytnou přiměřenou ochranu a pohodlí při jízdě. Kromě toho stojí za to věnovat pozornost estetickým otázkám a vybírat produkty, které nám budou vyhovovat barevně i designově.

Cyklistické oblečení pro každé roční období

  1. Dámské a pánské zimní cyklistické oblečení
  2. Dámské a pánské letní cyklistické oblečení
  3. Dámské a pánské cyklistické oblečení na jaro a podzim

Pokud jezdíte na kole celoročně, měli byste se vybavit správným oblečením, přizpůsobeným ročnímu období. Pro cyklisty, kteří se nevzdávají jízdy v zimě, jsou důležité teplé a nepromokavé bundy, kalhoty, rukavice a čepice.

Naopak v teplých dnech volte lehké, vzdušné košile s krátkým rukávem, kraťasy a chrániče kolen a loktů.

kurtki przeciwdeszczowe

Nejlepší značky v obchodě s cyklistickým oblečením MikeSPORT

  1. Rogelli
  2. KAYMAQ
  3. FORCE
  4. Cyklistické rukavice Chiba
  5. Shimano
  6. 100%

Na trhu je mnoho značek, které nabízejí cyklistické oblečení. Některé z nich se však vyznačují vysokou kvalitou a inovativními řešeními. Nejoblíbenější v našem obchodě jsou Kaymaq, Rogelli, Force, Chiba, 100%. Všechny tyto značky nabízejí dámské a pánské cyklistické oblečení v různých cenových kategoriích.

Rogelli

Nizozemská cyklistická značka, která již více než 40 let navrhuje a vyrábí vysoce kvalitní cyklistické oblečení a doplňky. Společnost nabízí širokou škálu produktů, které jsou přizpůsobeny různým potřebám a preferencím cyklistů. Produkt Rogelli se vyznačují inovativními technologiemi, vysoce kvalitními materiály a smyslem pro detail. Značka je oblíbená mezi amatérskými i profesionálními cyklisty a její produkty jsou ceněny pro svůj komfort, odolnost a funkčnost.

Kaymaq

Značka cyklistického oblečení vytvořená polskou společností Mikesport. Produkty této značky se vyznačují vysokou kvalitou zpracování a inovativními technologiemi, které zajišťují pohodlí a ochranu při jízdě na kole. Kaymaq nabízí široký výběr cyklistických dresů, kraťasů, bund a dalších cyklistických doplňků pro muže i ženy. Společnost se zaměřuje na unikátní design, mezi ostatními výrobci cyklistického oblečení nabízí cyklistická trička a cyklistické mikiny v neobvyklé grafice. Produkt Kaymaq jsou oceňovány amatérskými i profesionálními cyklisty, kteří oceňují kvalitu a funkčnost cyklistického oblečení této značky.

Platnost

Česká cyklistická značka, která již více než 20 let navrhuje a vyrábí vysoce kvalitní cyklistické oblečení, díly a doplňky. Společnost nabízí široký výběr produktů, které jsou přizpůsobeny potřebám a preferencím cyklistů. Produkty Force se vyznačují inovativními technologiemi, vysoce kvalitními materiály a smyslem pro detail. Tato značka je ceněna mezi amatérskými i profesionálními cyklisty a její produkty jsou dostupné po celé Evropě. Produkty této značky se vyznačují vysokou kvalitou a funkčností, což z nich dělá ideální volbu pro náročné cyklisty.

Chiba

Značka specializující se na výrobu cyklistických a sportovních rukavic. Společnost existuje již přes 150 let a od samého počátku se zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních rukavic, které poskytují pohodlí a ochranu při různých fyzických aktivitách. Produkty Chiba se vyznačují inovativními technologiemi, vysoce kvalitními materiály a smyslem pro detail. Tato značka je ceněna mezi amatérskými i profesionálními sportovci a její produkty jsou dostupné po celém světě. Společnost se zaměřuje na inovace a neustálý vývoj, což ji činí rukavice chiba patří k nejlepším na trhu.

100%

Značka cyklistického oblečení a doplňků, která byla založena v roce 2012 ve Spojených státech. Společnost nabízí vysoce kvalitní produkty, které jsou určeny pro náročné cyklisty a sportovce. 100% produkty se vyznačují inovativními technologiemi, vysoce kvalitními materiály a smyslem pro detail. Společnost se zaměřuje na neustálý rozvoj a rozšiřování své nabídky, což ji činí produkty 100% patří k nejlepším na trhu. Tato značka je oblíbená mezi amatérskými i profesionálními cyklisty po celém světě a její produkty se vyznačují funkčností, pohodlím a stylovým designem.

Cyklistické oblečení je nejen prvkem oblečení, ale především důležitým prvkem bezpečnosti při jízdě na kole. Výběr správného outfitu může ovlivnit komfort jízdy, ale i naše zdraví. Proto se vyplatí investovat do kvalitního cyklistického oblečení šitého na míru našim potřebám a preferencím.

FAQ

Časté dotazy k cyklistickému oblečení

Otázka 1: Musí být cyklistické oblečení speciální, nebo mohu na kole jezdit v běžném oblečení?

Přestože na kole můžete jezdit v běžném oblečení, vyplatí se investovat do speciálního cyklistického oblečení, které nám poskytne větší pohodlí a ochranu. Umělé materiály zajistí lepší prodyšnost a rychleji schnou v případě intenzivní cyklistiky

Q2: Jak často bych se měl mýt oblečení na kolo?

Cyklistické oblečení by se mělo prát po každém použití, aby byla zachována jeho hygiena a prodloužila se jeho životnost, zvláště když jezdíme bez spodního prádla v cyklistických šortkách.

Q3: Jak pečovat o své cyklistické oblečení?

Před praním zkontrolujte doporučení výrobce cyklistického oblečení, aby nedošlo k poškození materiálu. Obvykle je nejlepší prát jej na nízkou teplotu s použitím jemného pracího prostředku. Po umytí vysušte na vzduchu.

Q4: Můžete prát cyklistické oblečení v pračce?

Ano, cyklistické oblečení lze prát v pračce, ale vždy věnujte pozornost etiketě s pokyny k praní. Ve většině případů by se cyklistické oblečení mělo prát na nízkou teplotu, s použitím jemného programu a speciálních pracích prostředků na praní sportovního oblečení. Vyplatí se však vyvarovat používání aviváže a bělidel, které mohou zničit materiál a negativně ovlivnit technické vlastnosti cyklistického oblečení.

Q5: Proč si vybrat speciální cyklistické oblečení?

Speciální cyklistické oblečení poskytuje lepší ochranu proti větru, dešti, slunci a zajišťuje lepší ventilaci těla při jízdě na kole. Cyklistické kraťasy mají navíc cyklistickou vložku, která výrazně zvyšuje komfort jízdy na kole.

Otázka 6: Musí cyklistické oblečení odpovídat tvaru?

Záleží na stylu jízdy. Lidé na silničních kolech si vyberou cyklistické oblečení na tělo, uživatelé MTB jsou rozděleni a někteří si vyberou MTB cyklistické oblečení tedy volného střihu a ostatní zvolí cyklistické oblečení obepínající postavu

Nesprávně padnoucí oblečení může způsobit oděrky a nepříjemný pocit při jízdě, proto se vyplatí věnovat chvíli výběru správného cyklistického oblečení.

Q7: Musí být cyklistické oblečení drahé?

Cena cyklistického oblečení závisí na výrobci, kvalitě materiálů a funkčnosti, ale obecně nemusí být drahé. Vyplatí se však investovat do kvalitního oblečení, které zajistí pohodlí a bezpečnost při jízdě na kole.

Q8: Jsou cyklistické oblečení dostupné v různých velikostech?

Tak, cyklistické oblečení je k dispozici v různých velikostech pro ženy i muže. Dámské cyklistické oblečení má navíc jiný střih než typické pánské cyklistické oblečení. Před nákupem se však vyplatí pečlivě změřit své rozměry, abyste vybrali správnou velikost.

Q9: Lze nosit cyklistické oblečení také denně?

Ano, mnoho položek cyklistického oblečení lze díky jejich pohodlí a funkčnosti nosit denně, zejména MTB cyklistické šortky s odepínací vložkou nebo volné MTB cyklistická trička .

Q10: Musí být cyklistické oblečení pestrobarevné?

Ne, ačkoliv je mnoho kousků cyklistického oblečení k dispozici v pestrých barvách, není to nutné. Je důležité, aby byl na silnici dobře vidět, proto se vyplatí volit cyklistické oblečení s reflexními prvky.

Q11: Jaké jsou základní typy cyklistického oblečení?

Základními typy cyklistického oblečení jsou cyklistické dresy, cyklistické šortky a cyklistické kraťasy, cyklistické bundy, cyklistické punčocháče, cyklistické rukavice, cyklistické brýle a chrániče.

Q12: Jaké materiály jsou nejlepší pro výrobu cyklistického oblečení?

Pro výrobu cyklistického oblečení se nejčastěji používají lehké, pružné a prodyšné materiály, které poskytují pohodlí a ochranu při jízdě. Níže jsou uvedeny některé z nejčastěji používaných materiálů:

  • Polyester - je syntetický materiál, který se vyznačuje vysokou odolností proti roztržení a opotřebení. Je také odolný vůči povětrnostním vlivům, což je důležité zejména při jízdě v dešti.
  • Elastan - je materiál, který poskytuje pružnost a přiléhá k tělu. Díky tomu je cyklistické oblečení s elastanem pohodlné a neomezuje v pohybu při jízdě.
  • Gore-Tex nebo jiný typ membrány – je membrána, která je voděodolná a prodyšná. Díky tomu poskytuje cyklistické oblečení Gore-Tex ochranu před deštěm a větrem a zároveň umožňuje pokožce dýchat.
  • Merino vlna - je přírodní materiál, který se vyznačuje vysokou prodyšností a odolností proti nepříjemným pachům. Cyklistické oblečení z merino vlny často používají profesionální cyklisté, protože poskytuje pohodlí a ochranu během dlouhých tréninků.

Pro zajištění pohodlí a ochrany při jízdě stojí za pozornost materiál, ze kterého je cyklistické oblečení vyrobeno.

Suma sumárum, cyklistické oblečení je nezbytnou součástí šatníku každého cyklisty. Dobře padnoucí oblečení poskytuje nejen pohodlí a ochranu při jízdě, ale také ovlivňuje náš výkon na kole. Díky našemu blogu FAQ jste se naučili, jak vybírat a pečovat o cyklistické oblečení, abyste si užili jeho pohodlí a trvanlivost. Doporučujeme vám, abyste se řídili našimi radami a vybrali si to správné oblečení pro vaše potřeby.

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.