Co vám termoaktivní košile dává, jak vybrat správnou velikost a jak o ni pečovat, aby si oblečení dlouho uchovalo své jedinečné vlastnosti?

Termoaktivní oblečení je vyrobeno z materiálů s vhodnou vazbou a je navrženo tak, aby odvádělo pot od pokožky, zabraňovalo prochladnutí těla v chladných dnech a poskytovalo příjemný chládek v horkých dnech.

Termoaktivní tričko je proto výbornou volbou pro aktivní lidi, kteří si chtějí zajistit maximální pohodlí při sportu. Co vám termoaktivní košile dává, jak vybrat správnou velikost a jak o ni pečovat, aby si oblečení dlouho uchovalo své jedinečné vlastnosti?

Jak termoaktivní tričko funguje a proč se do jeho nákupu vyplatí investovat?

Účelem termoaktivního oblečení je zajistit maximální pohodlí při intenzivní fyzické námaze. Při aktivitě se naše tělo více potí, takže běžné oblečení může přilnout k tělu a způsobovat nepohodlí. Abychom to vykompenzovali, nestačí nám obyčejné bavlněné tričko – vlivem potu navlhne, a tím ztrácí své vlastnosti.

Termoaktivní košile má však jedinečné vlastnosti díky čemuž je možné eliminovat negativní pocity spojené s produkcí potu.

Termoaktivní oblečení Je vyrobené ze syntetických tkanin (hlavně polyester nebo polyamid s přídavkem elastanu, i když existují i ​​košile z merino vlny nebo ze směsi syntetických vláken s přírodní vlnou) se speciální vazbou vláken, která je určena k odvodu potu od pokožky a poskytují tepelný komfort.

koszulka do biegania

V chladných dnech chrání tělo před podchlazením termoaktivní tričko, na druhou stranu v teplejším podporuje rychlejší odpařování potu z pokožky poskytuje příjemný pocit chladu na pokožce.

Která termoaktivní košile na léto a která na zimu?

Kromě toho, že tričko odvádí přebytečnou vlhkost pryč od pokožky termoaktivní vytváří tepelnou izolaci, to znamená, že chrání tělo před nadměrným ochlazením. V tomto kontextu Termoaktivní oblečení dělíme do tří skupin: teplý (zima), znamenat (celoročně) a světlo (vzdušné na léto).

Takové rozdělení umožňuje okamžitě odpovědět na otázku, které termoaktivní tričko na léto bude dobře fungovat a které termoaktivní tričko na hory bude optimální volbou.

V teplých letních dnech se vyplatí sáhnout po tenkém a vzdušném tričku který pomůže udržet stálou tělesnou teplotu a zajistí dobrou cirkulaci vzduchu.

Když se teploty pohybují kolem nuly stupňů Celsia, dáme si to teplé termo oblečení, které udrží vaše tělo v teple.

Ve velmi chladných dnech vyplatí se sáhnout po tričku z merino vlny, které skvěle zateplí.

Jak vybrat velikost termoaktivního trička a jak o něj správně pečovat?

Když se ptáte sami sebe, jaká termoaktivní košile pro vás bude nejlepší, klíčovou otázkou je vybrat správnou velikost.

Termoaktivní oblečení musí dobře sedět a přilnout k tělu jako nic „druhá kůže“. Příliš volné tričko nebude optimální vypořádat se s přebytečným potem a v důsledku toho nebude dělat svou práci správně.

Před nákupem se vyplatí pečlivě pročíst tabulky velikostí a na základě toho vybrat velikost trička.

Když už máte termoaktivní tričko v držení, měli byste na to myslet jak prát tento typ oblečení aby si své jedinečné vlastnosti uchovala po dlouhou dobu.

Péče o termoaktivní oblečení je poměrně jednoduchá - stačí si pozorně přečíst pokyny na etiketě a řídit se informacemi v nich obsaženými.

Na trička vyrobená ze syntetických vláken s přídavkem elastanu je třeba se přísně vyvarovat použití vysokých teplot.

Termoaktivní trička perte nejlépe ručně ve vlažné vodě, s přídavkem mírné detergenty určené pro péči o sportovní oblečení. Po umytí je osušte na suchém a vzdušném místě, nutně daleko od radiátorů. Je třeba také pamatovat na to, že termoaktivní oblečení by se nemělo žehlit protože syntetická vlákna můžeme nenávratně poškodit.



přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.