Cyklistická bunda je velmi užitečným kouskem sportovního oblečení, který by měl vlastnit každý nadšenec do cyklistiky. Podívejte se, jak to vybrat!

Cyklistická bunda je velmi užitečným kouskem sportovního oblečení, který by měl vlastnit každý nadšenec do cyklistiky. Jeho úkolem je chránit uživatele před nepříznivými povětrnostními vlivy a zajistit pohodlnou a bezpečnou jízdu na kole.

Cyklistická bunda je užitečná zejména v podzimním a zimním období a v chladných, větrných a deštivých dnech, kdy povětrnostní podmínky vyžadují další vrstvu ochranného oděvu.

Proč se vyplatí investovat do profesionálního cyklistického oblečení?

Zdálo by se, že na kolo stačí běžná bunda, kterou nosíme každý den. Nic nemůže být chybnější! Kvalitní cyklistická bunda se vyznačuje perfektním střihem a vysokou flexibilitou. Při jízdě se nenaklání, nefouká vítr a neomezuje v pohybu, což zaručuje bezpečnou a pohodlnou jízdu. Pokud je tedy kolo naším koníčkem, na dvou kolech trávíme spoustu volného času a chceme z jízdy čerpat maximum radosti i v chladnějších, větrných a deštivých dnech - cyklistická bunda je nákup, do kterého se rozhodně vyplatí investovat!

Správný střih cyklistické bundy

Střih cyklistické bundy a její materiál se výrazně liší od parametrů oblečení, které denně nosíme. Všechny cyklistické bundy jsou větruodolné a vybavené speciálně prodlouženými zády, což umožňuje lépe chránit spodní část zad při jízdě, v předkloněné poloze. Mezi doplňky tohoto typu často patří prodloužené rukávy, které poskytují lepší ochranu rukou a eliminují jev vyhrnování rukávů za jízdy.

Z vhodných materiálů je vyrobena i profesionální cyklistická bunda. Za pozornost stojí dva z nich - membrána a softshell. První jmenovaný zaručuje oblečení z něj jak vysokou ochranu proti dešti, tak optimální odvod vlhkosti a vodní páry ven. Softshell naproti tomu dobře chrání před větrem, ale není voděodolný jako membrána. Syntetické tkaniny s méně pokročilými parametry zase docela dobře poslouží při občasné jízdě na kole v městských podmínkách.

Nakupování se znalostí! Na co si dát pozor při výběru dobré cyklistické bundy?

Na podzim, kdy často prší, ale teploty jsou stále přiměřeně uspokojivé, se vyplatí sáhnout po cyklistické bundě s voděodolnými vlastnostmi, tedy takové, která vás ochrání před vodou a vlhkostí. Takové bundy mají podlepené švy a jsou vyrobeny z voděodolných materiálů. Na podzim dobře poslouží i větrovka, která ochrání před chladem, nebo typická zimní bunda z větruodolného materiálu s dodatečnou izolací. Lidé, kteří naopak plánují jízdu na dvou kolech v nejchladnějších měsících roku, by si měli pořídit silnější, dobře zateplenou cyklistickou bundu, která bude mít navíc voděodolné vlastnosti v podobě chemické impregnace.

Při výběru cyklistické bundy také stojí za to věnovat pozornost přítomnosti dalších užitečných prvků v ní. Cyklistická bunda by měla mít odrazky, které vám umožní bezpečnou jízdu po setmění, v dešti i v noci. Hodit se bude i přítomnost dalších kapes, do kterých budeme moci vkládat drobnosti. Kvalitní bunda by měla mít také úpravu v podobě elastických šňůrek nebo suchého zipu (v rukávech, pasu a kapuci), které umožní přizpůsobení tělu a poskytují lepší ochranu před chladem. Přidání nastavitelné kapuce (s možností odepnout nebo schovat do límce) se bude hodit v dešti, chladném a větrném počasí.

 

Zaručuje vysoká cena dobrou kvalitu? Další kritéria pro výběr bundy na kolo.

Kvalitní cyklistická bunda je nezbytným prvkem šatníku každého cyklistického nadšence.

Bez ní nelze snít o úspěšných jízdách v podzimním a zimním období a v chladnějších dnech po celý rok. Ceny cyklistických bund jsou však velmi různorodé, proto se vyplatí si na začátku určit, jakou částku jsme ochotni za nákup tohoto typu oblečení utratit.

Uvědomme si také, že v případě sportovního oblečení platí, že vyšší cena většinou znamená i lepší kvalitu. Vyplatí se proto sáhnout po oblečení známých a uznávaných výrobců, kteří se specializují na design a výrobu oblečení věnovaného cyklistům.

Další otázkou je také estetika a design bundy. Každý z nás, bez ohledu na svůj rozpočet, pohlaví a věk, se chce při provozování oblíbeného sportu prezentovat atraktivně. Cyklistické bundy naštěstí přicházejí ve velmi širokém výběru barev, vzorů, střihů a střihů, což vám umožňuje vybrat si model ideálně přizpůsobený vašim osobním preferencím a zaručuje ochotu sáhnout po nové koupi. Kvalitní cyklistická bunda je solidně vyrobený výrobek, jehož koupě se vyplatí tím spíše, že nám bude dlouho a dobře sloužit.

 

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.