V tomto článku vám prozradíme, jak prát cyklistické oblečení, abyste jej nepoškodili.

Vyhrazené cyklistické oblečení musí mít každý, kdo to se svým cyklistickým koníčkem myslí vážně. Nestačí však jen pořídit si velmi kvalitní oblečení – o cyklistické oblečení je třeba se každý den správně starat, aby si po dlouhou dobu zachovalo své jedinečné vlastnosti, dobře vypadalo a sloužilo nám co nejdéle. V tomto článku vám prozradíme, jak prát cyklistické oblečení, abyste jej nepoškodili a nevyhazovali tak peníze do něj investované do odpadu.

Proč cyklistické oblečení vyžaduje speciální zacházení?

cyklistické oblečení v mnohém se liší od běžného oblečení. Je vyrobena ze speciálních materiálů, které vyžadují správnou údržbu, aby si po dlouhou dobu zachovaly své jedinečné vlastnosti.

Cyklistické dresy a šortky často jsou vyrobeny ze speciálních membránových tkanin, které optimálně odvádějí pot a zaručují správnou cirkulaci vzduchu.

jak prać odzież rowerową

Takové oblečení by se nemělo prát běžným pracím práškem nebo tekutinou, kterou používáme k čištění každodenního oblečení. Ve většině případů obsahují příliš silné prací látky a další výplňové látky, které mohou poškodit jemná vlákna oděvů a ucpat jejich póry, čímž narušují správnou výměnu vzduchu a brání odvodu vlhkosti.

Pro správnou péči o cyklistické oblečení by měly být běžné prací prostředky nahrazeny speciálními přípravky určené k praní sportovního oblečeníj ehož složení nejenže nepoškodí tkaniny, ale také prodlouží jejich trvanlivost. Jednou za pár praní se také vyplatí použít speciální, šité na míru konkrétnímu oděvu tekutá impregnace, která ochrání oblečení před skvrnami a posílí jeho voděodolné a tepelné vlastnosti.

Oblíbené produkty v našem obchodě:

Jak prát cyklistické oblečení a jak často by se to mělo dělat?

Sportovní oblečení by se mělo prát tak často, jak je potřeba. Frekvence praní samozřejmě ovlivňuje životnost oblečení a čím častěji je čistíme, tím rychleji se obvykle opotřebují, ale v žádném směru byste to neměli přehánět.

Perme tedy cyklistické oblečení tak často, jak je potřeba, protože jeho znečištění má také negativní dopad na jeho stav, vlastnosti a vzhled. Zůstává však odpověď na základní otázku, tedy jak prát cyklistické oblečení a lze jej prát v pračce?

Před přistoupíme k praní cyklistického oblečení, je nutné pozorně si přečtěte pokyny k mytí umístěna na štítku každého kusu oblečení. Většinu cyklistického oblečení se nedoporučuje prát v pračce, to znamená, že je nutné je čistit ručně. To je dáno konstrukcí sportovního oblečení, které je vyrobeno z jemných syntetických vláken citlivých na vysoké teploty. Ze stejného důvodu by se cyklistické oblečení také nemělo žehlit, ale sušit dobře rozložené na teplém a vzdušném místě, daleko od radiátorů a jiných zdrojů tepla.

Abych to shrnul, cyklistické oblečení perte ve studené nebo vlažné vodě s použitím pracích prostředků určených na sportovní oblečení a sušte přirozenou cestou. To umožní po dlouhou dobu zachovat jedinečné vlastnosti materiálů, ze kterých je oblečení vyrobeno, jejich barvu a tvar a vyhnout se nutnosti nahrazovat sportovní oblečení příliš častou nákladnou výměnou.

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.