Jízda na kole je jednou z nejoblíbenějších forem fyzické aktivity mnoha krajanů. V životě každého cyklisty nastane okamžik, kdy se rozhodne investovat do nákupu profesionálního oblečení. Podívejte se, co se vyplatí koupit!

Jízda na kole je jednou z nejoblíbenějších forem fyzické aktivity mnoha krajanů. V životě každého cyklisty nastane okamžik, kdy se rozhodne investovat do nákupu profesionálního oblečení. Cyklistické oblečení se v mnoha ohledech od běžného oblečení liší a jeho pořízení pozitivně ovlivňuje komfort jízdy na kole, která se tak stává příjemnější a pohodlnější.

 


Jaké termoprádlo pro cyklistiku?


Termoaktivní oblečení je speciální skupina výrobků, které mají dvojí funkci. Zaprvé jsou navrženy tak, aby účinně odváděly pot od pokožky a zajistily, že oblečení nebude během cvičení nepříjemně vlhké. Za druhé, termoaktivní cyklistické oblečení podporuje termoregulační procesy těla a přispívá k pohodlí a komforti při jeho používání.

 

Termoprádlo je proto jednou z věcí, do kterých se rozhodně vyplatí investovat, pokud berete svůj cyklistický koníček vážně.

Správně vyrobené a vybrané termoaktivní cyklistické oblečení by mělo těsně přiléhat k tělu. Jen tak budete mít záruku, že vlhkost bude odváděna správným způsobem a že oblečení bude správně plnit svou funkci. Při výběru cyklistického oblečení se vyplatí věnovat pozornost také švům - měly by být vyrobeny tak, aby netřely kůži a nezpůsobovaly otlaky.

 


Cyklistické oblečení na jaro a léto. Do jakého oblečení se vyplatí investovat?


Cyklistické oblečení na léto a jaro by mělo být především lehké a vzdušné. V teplých nebo dokonce horkých měsících roku se vyplatí vsadit na cyklistické  tílkoa přes ni si obléci termoaktivní dres, který se postará o regulaci tělesné teploty a odvod potu od pokožky.

TÍLKA

Pro jízdu ve slunečných dnech je dobré zvolit světlé dresy s ochranou UPF,které chrání před nadměrným slunečním zářením. Tričko by mělo být vyrobeno z kvalitního, prodyšného materiálu, který udržuje správnou tělesnou teplotu a chrání tělo před přehřátím.

CYKLISTICKÉ DRESY

Dalším důležitou součástí letního letního šatníku cyklisty jsou cyklistické šortky. V létě a v teplých jarních dnech se nejlépe osvědčí krátké, přiléhavé cyklistické kraťasynebo šortky. Pokud plánujete trávit na kole hodně času, investujte do přiléhavých šortek se šlemi, které během jízdy nekloužou a nepohybují se. Pokud naopak jezdíte závodně, vyberte si šortky z materiálů odolných proti poškození, které se osvědčí i v náročných podmínkách.

CYKLISTICKÉ ŠORTKY A KRAŤASY


Cyklistické oblečení na podzim a zimu - základní vrstvy oblečení


Cyklistické oblečení na zimu a podzim by mělo být především teplé - v chladných dnech je nejlepší si obléknout hned několik vrstev. Počet vrstev samozřejmě volíme podle počasí, teploty a vlastní nálady. Je lepší mít na sobě několik lehčích vrstev a ty, které nepotřebujete, si sundat a uložit do batohu, než mít na sobě méně silných vrstev a stěžovat si, že je vám příliš teplo. Spodní vrstvou by měl být termoaktivní dres s dlouhými rukávy a na něm by měla být mikina nebo cyklistická bunda dobraná k ročnímu období a povětrnostním podmínkám. Mikina i bunda by měly mít límec, který chrání krk před chladem.

CYKLISTICKÉ DRESY A BUNDY

Pro ochranu nohou si vezměte kalhoty - na zimu jsou vhodné zateplené kalhoty, které jsou vhodné pro chladné dny. A kalhoty s přídavnými větruodolnými panely (v přední části) jsou ideální pro zimní dny, kdy teploty klesají pod + 10 C.

CYKLISTICKÉ KALHOTY

CHRÁNIČE NA CYKLISTICKOU OBUV

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.