Pokud se rozhodnete vyrazit na dálkový cyklistický výlet, je dobré si pořídit ty správné cyklistické kraťasy. Zjistěte, jaké vlastnosti by měly mít ty správné kraťasy na dlouhé vzdálenosti, abyste si jízdu užili naplno.

Cyklistické šortky jsou vedle trička tím nejdůležitějším prvkem outfitu každého cyklistického nadšence. K dispozici je velmi široký výběr cyklistických kraťasů v různých střizích.

Cyklistické šortky mohou být volné nebo dobře padnoucí a vybavené podvazky nebo bez nich.

Jaké jsou výhody a nevýhody každého z těchto řešení a jaké cyklistické šortky zvolit, abyste si zajistili maximální pohodlí při provozování svého oblíbeného sportu?

Cyklistické šortky a jejich role. Na co si dát pozor, abyste si vybrali ten správný produkt?

Cyklistické šortky jsou základním prvkem výbavy každého cyklisty. Pohodlí jízdy závisí do značné míry na jejich výběru - hlavním úkolem kraťasů je chránit tělo cyklisty a zajistit uspokojivou, pohodlnou jízdu po dlouhou dobu.

spodenki rowerowe na długie trasy

Kvalita a správné padnutí kraťasů určuje, jak dlouho budeme schopni na kole sedět a zda budeme schopni dosáhnout našich sportovních cílů. Lidé, kteří tráví na kole hodně času a chtějí mít z jízdy maximální uspokojení, by proto měli investovat do kvalitních cyklistických šortek.

Je však třeba vědět, že pohodlí jízdy na kole nezávisí ani tak na samotných šortkách, ale na druh aplikovaný v nich vložky do bot.

Výběr konkrétního řešení je třeba brát velmi vážně, protože vložka je trvale integrována s kraťasy a není možné ji vyměnit za jinou. Úkolem stélky je poskytnout dostatečné odpružení při jízdě a chránit zadní část těla proti odřeninám, bolesti a nepohodlí.

V nabídce výrobců kraťasů jsou nejčastější pěnové vložky na kolo a pěna-gel. Nejkvalitnější vložky jsou vyrobeny z perforovaných pěn různé hustoty, protože jejich speciální design zaručuje účinný odvod vlhkosti směrem ven, což účinně zabraňuje tření.

Volné nebo těsné cyklistické šortky? Jaké jsou rozdíly a pro koho jsou určeny?

spodenki rowerowe

Cyklistické šortky se v zásadě dělí na dvě skupiny. První je uvolněný, slabý přiléhavé oblečení který je označován jako cyklistické šortky.

Do druhé skupiny však patří těsné cyklistické šortky.

Přestože jsou cyklistické kraťasy produktem určeným spíše pro amatérské ježdění, ochotně je využívají i příznivci all-mountainu a endura. Cyklistické kraťasy jsou navíc často vyrobeny z pevnějších materiálů odolných proti poškození, což ocení především milovníci výkonnostních sportů.

Pokud naopak při jízdě na kole hledáme hlavně pohodlí a pohodlí, měly by nás zajímat kraťasy ve verzi dobře padnoucí na tělo.

Přiléhavé cyklistické šortky je výbornou volbou nejen pro profesionální sportovce, kteří chtějí dosáhnout nejlepších výsledků při tréninku a závodě, ale pro každého cyklistu, který chce trávit čas na kole pohodlně a pohodlně.

Cyklistické šortky existuje verze, která z nějakého důvodu dobře padne na tělo - přiléhavý střih je navržen tak, aby zajistil maximální pohodlí při nošení po dlouhou dobu a optimální aerodynamiku. Přiléhavé cyklistické šortky budou dobrou volbou i pro lidi, kteří ocení dobrou prodyšnost oblečení.

Šortky bez podvazků nebo s podvazky? Na jaké řešení se vyplatí vsadit?

Cyklistické šortky najdete i ve standardní verzi bez šle a s přídavnými šlemi.

Postroj má ochrannou funkci šortky proti uklouznutí a pohybu při jízdě. Jejich přítomnost navíc zaručuje dokonalé usazení vložky a její držení na správném místě při jízdě.

Přítomnost podvazků zvyšuje komfort jízdy a eliminuje nutnost upravovat šortky při jízdě na kole což ocení zejména profesionální cyklisté a lidé pravidelně se účastnící závodů.

Nic však nebrání tomu, aby kraťasy s náprsenkou mohli používat i amatérští cyklisté, kteří ocení vysoký jízdní komfort bez zbytečných zásahů oblečení. Kraťasy bez šle budou naopak dobrou volbou pro lidi, kteří jezdí na krátké vzdálenosti na kole a rekreačně sedají na kolo několikrát do měsíce.

Podívejte se na nejprodávanější šortky a cyklistické šortky v našem obchodě:

přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.