Cyklistické šortky se dodávají ve dvou verzích – upnuté a volné. Podívejte se, který si vybrat!

Cyklistické šortky ve dvou verzích -těsné a volné. Volné cyklistické šortky, běžně známé jako cyklistické šortky, netrpělivě vybírají milovníci závodního ježdění a cyklisté, kteří se z různých důvodů nevidí v upnutých šortkách. Dobře padnoucí kraťasy jsou zase výbornou variantou pro cyklisty a cyklisty, kteří si cení maximálního pohodlí a pohodlí při jízdě.

Volné cyklistické šortky a jejich vlastnosti

luzne spodenki na rower

Volné cyklistické kraťasy, tedy oblíbené cyklistické kraťasy, jsou určeny hlavně pro lidi, kteří jezdí po městě nebo rekreačně jezdí na kole. Vypadají jako klasické sportovní šortky, což znamená, že můžete vyrazit na procházku nebo prozkoumat okolí, aniž byste se museli převlékat nebo se promenádovat v typickém cyklistickém oblečení.

Milovníci cyklistiky také rádi nosí volné cyklistické šortky. Skvěle se k nim budou hodit především kraťasy z materiálů odolných proti poškození, které se nebudou bát ani jízdy v těžkém terénu.

vybírání volné cyklistické šortky stojí za to jim věnovat pozornost přilnavost k tělu - tento typ oblečení nesmí být příliš volný, protože může způsobit tření a nepohodlí, zejména po dlouhé jízdě. Vyplatí se také ověřit, zda je námi vybraný model vybaven boxerkami s cyklistickou vložkou – volné cyklistické kraťasy je mít mohou, ale také nemusí.

Boxerky s cyklistickou vycpávkou mají za úkol tlumit nárazy při jízdě a chránit spodní část zad proti oděrkám a zraněním. U většiny volných cyklistických kraťasů lze boxerky s vycpávkou odepnout, což je také jejich výhoda.

Těsné cyklistické kraťasy – jak se liší od volných?

Přiléhavé cyklistické šortky, zvané cyklistické šortky nebo cyklistické šortky, jak jejich název napovídá, velmi dobře přilnou k tělu a stávají se téměř „druhou kůží“ cyklisty. Tento typ kraťasů volí nejčastěji cyklisté a lidé, kteří se pravidelně účastní tréninků a závodů.

Přiléhavé cyklistické šortky,díky dokonalému přizpůsobení tělu záruka maximální komfort a pohodlí při jízdě. Všechny modely mají také integrovanou, trvale všitou vložku, která chrání spodní část zad proti odřeninám a zraněním. V současnosti jsou nejkvalitnější cyklistické vložky vyráběny z pěn různé hustoty a právě po šortkách jimi vybavených se vyplatí sáhnout, zvláště pokud máme rádi delší vyjížďky a trávíme hodně času v sedle.

Při rozhodování o koupi cyklistických šortek v upnuté verzi je třeba věnovat zvláštní pozornost také švuy. Kvalitní šortky by měly být šity tak, aby i přes těsné přilnutí k tělu nezpůsobovaly oděrky ani tlak na kůži. Vyplatí se proto věnovat pozornost kvalitě švů a materiálu kraťasů, které by měly být přizpůsobeny venkovní teplotě.

Je to také důležitá otázka sama o sobě hmotnost materiálu, která je vyšší, tím lépe poskytne oporu tělu a větší komfort a efektivitu jízdy. Velmi užitečným a praktickým doplňkem ke šortkám budou také šle. Jejich úkolem je zabránit klouzání kraťasů při jízdě a udržet vložku na jednom místě, tedy dodatečnou ochranu proti oděrkám.

Cyklistické šortky se šlemi - pánské:

Cyklistické šortky s podvazky – dámské:



přidat komentář

Pole označená (*) jsou povinná Údaje poskytnuté ve výše uvedeném formuláři budou zpracovány v souladu s naším ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ.